tiistai 31. joulukuuta 2013

Pikku-Ukko täyttää 2 vuotta

ja sai jo etukäteen lahjaksi paidan ja haalarit. Mietin noita haalareita kauan, koska ne eivät ole kätevät kohta hoitoon menevälle pottailua harjoittelevalle. Ompelulaneilla kaimani kehotti tekemään "hienostelu"housut, joten tässä ne ovat ja niin on myös "MINÄ ITE":
Toinen syy, miksi  mietin haalareita oli se, että kaavaa en löytänyt mistään, kaikissa oli vetoketju tai jotain muuta "vikaa", enkä sellaista halunnut tuon kuvan takia. No, kaava onkin sitten "Nukkumatti" yöhaalarista muokattu, satuin kaavan piirtämään joululahjoja varten ja koska inhoan sitä hommaa, niin sillä mentiin tämäkin rojekti :).

Mussukoiden ihana, paksu joustofrotee meinasi loppua pituudesta kesken. Tai tavallaan loppuihin ja siksi laitoin resorit pulttuun, käänteellä olin alun perin ajatellut. Joustiksesta olen tehnyt jo aikaisemmin Simpukalle leggarit ja silloin piti tehdä matala vyötärö, jotta kangas riitti. Miksi, oi miksi, en tajua, että lapseni kasvavat ja kankaita on ruvettava tilaamaan METREITTÄIN, eikä senteittäin.
Paita on "Be careful out there" -hupparin kaavalla. Halusin hihan käänteellä, mutta eihän mulla tullut mieleenkään, että kaavassa, jossa on alunperin resorit, voisi olla liian leveät hihan ilman resoreita. Miten olisi voinut tullakaan? Vai olisiko? Jälkikäteen sitten lisäsin resorit, kuka sitä nyt hihaa kokonaan purkamaan ja muokkaamaan alkaa? Enkä sitten purkanut mitään, ompelin vain resorin, yksinkertaisenä tälläkertaa, ja koristetikkaukset jää näkyviin.

Paita on tarkoituksella reilun kokoinen, jotta menee sitten ilman haalariakin jonkin aikaa, siksi myös lisäsin applikaation paitaan, on sitten jotain jujua paidassakin.
 


Teemaväritys ja logo on osa Ison Ukon "aivopesu" yritystä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti