maanantai 9. joulukuuta 2013

Pienelle ja vähän suuremmallekin ihmeelle

Synnyit tähdenlennosta,
ruusunkukasta hennosta,
taivaan sateenkaaresta,
äidin ja isän haaveesta.

Kuulin vauvauutisia keväällä ja "hieman" hullaannuin. Siltä istumalta, tai siis heti kotiin päästyäni, samana iltana ompelin vauvalle lahjan ja ompelin vaaleanpunaisen. Päätettiin nimittäin Simpukan kanssa, että tyttö sieltä tulle. Vanhempien tuntemukset ja näkyviin tullut vatsakumpu saivat minut kuitenkin epäilemaaän ja ompelemaan varuiksi samanmoisen, mutta hieman poikamaisemmalla värityksellä. Ja POIKA tuli!


Hieman aiemmin syntynyt ihme täytti jo 2 vuotta, Onnea hänellekin! Hän saa velouriset housut, joiden tekemisessä vuodatin useammankin hikipisaran ja uskaltaisinko jopa sanoa, että kyyneleenkin. Virheistään oppii, or NOT :) Valmista kuitenkin tuli ja lopputulokseen olen tyytyväinen. Mallina kuvissa toimii miltei saman kokoinen ja ikäinen Pikku-Ukko. Kaava on Suuri Käsityölehdestä 1/2009, mutta siitä tuskin enää on paljon jäljellä, kun sitä on kavennettu ja pituutta muokattu ja resoria laitettu ja-ja-ja...

Vasemmalla on tasku, joka on ommeltu "vanhanaikaisesti" kahdesta
palasta, jotka on kiinnitetty etukappaleeseen. Olen ihastunut noihin pitkähköihin resoreihin, koska ne antavat käyttöikää. Vaikka housut ovat pitkät, eivät ne mene kantapään alle, mutta eivät nouse vauhdikkaassa menossa polviinkaan. Koko housuissa on alunperin ollut varmaankin 104 luokkaa...
Oikeaan lahkeeseen applikoin auton ja asuntovaunun, koska lahjan saaja kuuluu karavaanariperheeseen. Applikaatiot tällä kertaa joustocollegea ja muistin jopa silittää tukikankaan ja käyttää apuna kaksipuoleista liimaharsoa. Se oli kyllä hyvä, sillä applikoin valmiisiin housuihin, idea applikaatiosta iski vasta housujen valmistuttua... Auto ja vaunu vapaalla kädellä piirretty, mutta mallia hieman otettu valmispaidasta, jollainen pikkuherralla on.











Housut siis velouria, joka ostettu aikaa sitten Kestovaippakaupasta. Resori löytyi pitkän metsästyksen jälkeen Myllymuksuilta. Vyötärö tehty tällä kertaa kääntämällä ja siinä on säädettävä vyötärö, ihan reikäkuminauhaa, johon on ommeltu nappi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti