tiistai 3. joulukuuta 2013

jotain punaista...

Se on joulu nyt! Tai ainakin sen odotus on kova... Itselleni joulun tuo sen valmistelu, joulukortit, muistamiset ja tänä vuonna suurin osa lahjoistakin tulee suoraan Tiina-Tontun tehtaasta, pukin pajalta tietenkin!

Pikkujoulukutsuja saadessani huomasin, että meiltä ei löydykään tarvittavaa määrää tonttulakkeja. Siispä perheen tytöt saivat uuden "tenuhiipat" ystävääni lainatakseni, pojat menkööt nyt ens alkuun vielä vanhoilla (naiset ensin...)

Kankaana kirpparilta eurolla ostamani pala trikoota, josta tuli juurikin kaksi tonttulakkia, malli muokattu vanhasta Suuren Käsityö lehden kaavasta. Kaava oli vielä pidempi, mutta kangas ei ihan riittänyt siihen. Resorin avulla myssyt pysyvät hyvin päässä vauhdikkaammassakin tonttuleikissä.
Tottakai pienelle Elvillekin täytyi oma joululakki saada, tässä tytöt poseeraavat :) Elvin hiippaan en löytänyt tarpeeksi pientä kulkusta, siinäpä siis pieni helmi. Itsekin siis myssyn sain, ja mukavalta tuntui päässä!















Tuossa aiemmassa postauksessa kehuskelin, että olen opetellut virkkaamaan, KYLLÄ! Ja sain hyvän ystävänikin innostumaan. Olen jo vuosikaudet tehnyt naapureiden/ystävien joulumuistamiset itse ja tänäkin vuonna muistan heitä lämpimin ajatuksin. Jos haluaa yllätyksen säilyttää, niin silmät kiinni :)






Huopasesta virkattu koriste on vain pujotettu kynttiläkipon päälle, se antaa ihanan lämpöisen ja jouluisen valon. Kynttiläkipot ovat kierrätettyjä vanhoista kynttilöistä. Toisessa versioissa koriste on avonainen ja kiinnityksenä nappi, tätä voi siis käyttää vaikka glögimukissa käsiä suojaamaan kuumalta. Napit ovat kierrätettyjä ja miltei kaikki erilaisia, mutta sittenhän tunnistaa oman mukinsa, vaikka glögi olisi vähön vahvempaakin ;)


Tässä vielä jotain punaista, mutta saaja on vielä hämärän peitossa. Joku pieni poika kuitenkin...

Olen miettinyt, voiko omaa logoaan laittaa 5-10-vuotiaiden lahjoihin, jottei joulun salaisuus paljastu... miten te muut toimitte, mielipiteitä kaivataan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti