lauantai 28. joulukuuta 2013

kontti nro 2

kulkeutui miehen sukulaisille, joiden kanssa tänä vuonna aattoa vietettiin. Ja saapuihan paikalle Joulupukkikin! Sivuhuomautuksena tässä, että vaikka pukki oli jälleen äärimmäisen antelias, oli hän myös järkevä tänä vuonna.

Suvun pienimmän toive oli yöpuku, joko yksi TAI kaksiosainen. Kuka sitä nyt itseään ja aikaansa säästämään ennen joulua?! Haastetta kehiin vaan ja kokopukua vääntämään (mielestäni kaksiosainen olisi ollut helpompi tehdä, liittyen tuohon kanttaus -ja vetoketjuinhooni. Yksiosainen puku on kuitenkin käytännöllisempi vuoden ikäisellä, joten tuumasta toimeen.

Teinkin pukuja sitten heti kaksinkappalein, vaaleanpunainen menee suvun toiseksi nuorimmalle. Puvut ovat "Nukkumatti" kaavalla tehtyjä, molemmissa koko 92 cm, vaikka vaaleanpunainen näyttää pienemmältä. Vetoketjun paikalla KAM-nepit. Unikaverit ovat herneillä täytettyjä sammakoita. Ne olivat kyllä söpöt, ties vaikka saisivat kavereita!
Kankaat ovat velouria, valitettavasti en muista ostopaikkoja, sillä ne on aikoinaan ostettu Simpukalle vaippakankaiksi ja siitä on jo aikaa. Silloin kun ompelut olivat lähinnä vaippoja, tilailin 50-60 cm paloja ja eihän sellaisista yöpukuja saanut! Joten kokosin nämä paloista. Mutta ei se hassumpi idea ollut ja tulihan kankaillekin käyttöä.

Perheiden aikuiset saivat lämmikettä, käsiinsä nimittäin. Kaava on itse "värkätty". Kosteuttahan nämä eivät pidä, mutta yllättävän lämpöisiltä tuntuvat fleecevuoren ansiosta.

Miehen siskojen lapaset ovat velouria, vuorena fleece, tein omaan käteen sopivat (yksi koko mahtuu kaikille ;)) Vaaleanpunaisissa valko-vaalenapunainen raitaresori ja mustissa pitsiä vähän raikastamaan tummaa lookkia.
Siskojen miehet saivat joustofroteiset lapaset, sisus fleecea, mallina Iso-Ukon käsi.

Lankomies sai kanssa omat lämmikkeensä, Iso Ukko saa samanlaiset kunhan valmistuvat :). Olen hänen lapastensa avulla sovittanut kaavoja, vähän kaventanut sieltä ja leikannut täältä. Prototyyppihän valmistuu sitten viimeisenä. Ajattelin kyllä laittaa eriväriset resorit, ettei mene sekaisin.

Äiti pojilleen housuja toivoi... joten...

Oikeastaan applikaatiot olisivat voineet mennä toisinpäin, sillä pienemmän intohimo on jalkapallo ja vanhempaan iskee vielä vihaiset linnut. Väriteknillisistä syistä se ei kuitenkaan onnistunut. Joku oli ostannut mustaa collegea liian vähän ison pojan housuja varten ja oli tyydyttävä siihen mitä oli varastossa.

Kummipoika sai collegehousut, joihin applikoin jalkapallon. Vihainen lintu ei olisi näyttänyt hyvältä tässä värissä, eikä näyttänyt possukaan, kun mallailin. Nämä ovat koko 158, ilman saumanvaroja ja ovat kyllä aika reilu oloiset, mutta päällä voi istua kuitenkin. Kaavassa oli vetoketjutasku molemmin puolin, mutta muutin sen resorilla kantatuksi ja laitoin vain toiselle puolelle.
Kummipojan veli sai yogapantsit joustocollegesta. Tämä punaisen sävy on aivan punainen, ei taita mihinkään. Metsästin tähän resoria vaikka mistä, ostinkin varmaan 4 eri punaista, mutta mikään ei käynyt. Lopulta annoin periksi ja laitoin ruskeat resorit. Ja sen punaisen vihaisen linnun. Lintu on applikoitu samasta kankaasta kuin housutkin, mutta ääriviivat eivät erotu, en tiedä pitäisikökään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti