lauantai 3. toukokuuta 2014

Ompelupäivän tuotoksia

Maaliskuinen ompelupäivä oli huomattavasti tuottoisampi kuin helmikuussa, jolloin sain piirrettyä ja leikattua muutaman kaavan sekä yhden mekon aihion. Mekko ei ole valmistunut vielä, eikä hetikohta valmistukaan.

Meitä oli peräti kaksi ompelijaa koko päivän paikalla ja lisäksi osan päivästä vielä kolmas, mutta pidot olivat sitäkin paremmat, kiitos seurasta Jonna ja Tiina!

Tavoitteena oli ommella lapsille kesäistä vaatetta ja samistella tietenkin :) Ostin FB:n kautta Ikasyrin ihanaa kaverit luomutrikoota, jonka heti näin perus t-paitoina. Kankaat kaverit ovat mielestäni corgi -koiria, Simpukka näkee siinä kissan. Varmuutta kaverin rodusta ei ainakaan minulla ole, mutta sillä ei liene merkitystä. Kangas on erittäin paksua ja laadukkaan oloista, ihanaa kerrassaan!. Kangasta oli n. 50 cm korkeudeltaan ja niinhän siinä sitten kävi, ettei se riittänyt isomman hihoihin. Onneksi jäljellä oli vielä musta-valkoista pallokangasta ja sillä paikattiin :)

Simpukalle tein trikoisen "rimpsu"hameen ja siitä tulikin hitti. Tiesin kyllä, että tällaiset hameet ovat hänelle mieleen, mutta resorivyötärö sinetöi rakkaussuhteen. Hame on helppo toteuttaa, kaksi neliön muotoista kankaan palaa (50cmx50cm) lomittain, reikä keskelle (lautasen avulla piirretty) ja saumuroidaan kaksinkertainen resori vyötärölle. Helmoja en huolitellut, koska trikoo ei ole niin helposti purkaantuvaa.















Pallokangas ei ole samaa kuin paidassaa, mutta ei se käytössä näy. alla olevaa mustaa, olisiko viskoositrikoota, koska on ohutta ja hyvinlaskeutuvaa, löysin niin ikään ison palan kirpputorilta, joten hintaa ei hamoselle paljon tullut.

Viime kesänä löysin kirpputorilta Taitoon Prinsessa trikoota pienen pätkän, olisiko ollut eurolla ja mietin pitkään mitä siitä maltan tehdä. Koska kangasta oli naftisti ja prinsessa-ajat alkavat kohta olla ohi, tein siitä lyhyen tunikan. Hihojen pallotrikoo on kirpparilta ostetusta tilkkupussista, napit kierrätettyjä. Resorit ovat uutena ostettuja, mutta niitä ei paljon mennyt, joten edullinen paita tästäkin tuli. Jan IHANA!

Nämäkin vaatteet pääsevät edukseen vasta käytössä, sovituskuvia en nyt valitettavasti tähän ole saanut. Kuvaaminen oli tällä kertaa muutenkin haasteellista, sillä vaatteet pääsivät heti käyttöön ja sen jälkeen ne ovat olleet joko likaisena tai kuivamassa. Paras kiitos tietenkin on, että tekeleitäni käytetään!



2 kommenttia:

  1. Rimpsulahametta täälläkin testattu. Ja hyväksi havaittu. Pitäisikin kesäksi urakoida niitä enemmän.

    VastaaPoista
  2. Totta! Helppo ja nopea tehdä ja tytöt tykkää kun helmat heiluu :)

    VastaaPoista