torstai 10. lokakuuta 2013

Vähän vanhaakin...

Tässä postauksessa nyt vanhempiakin ompeluita, laitan tänne ennekuin unohtuu... Nämä työt siis ajalta ennen blogia :)


Viime syksynä ompelin haalarin Pikku-ukolle. Kangas on Mummon vanhasta velourisesta kylpytakista, vetoketjun maltoin tällä kertaa ostaa :) Tätä pidettiin paljon, vaikka vaipan kanssa ei mitenkään kätevä tuo haaraan jäävä vetoketju, haalari on riisuttava kokonaan vaippaa vaihdettaessa.

Tässä hupparissa on sama kaava kuin syystakissa "Be Carefull out There" muistaakseni. Oikein oli mukava. Tämä lähti kiitoksena vaatteiden lainasta eräälle reippaalle pikkumiehelle. Kangas on ostettu Pehemiältä ja on valmiina vaatteena paljon kivempi kuin kankaana. Minulla kesti kauan ennekuin keksin mitä siitä tehdä, mutta aikas mukava tuli. Vetoketjun ompelu tässä työssä haasteena. Hupparit olivat pipojen jälkeen THE juttu", siksi niitä niin monta.











Kun muut perheenjäsenet saivat hatut itselleen, sai Pikku-ukko haarem housut. Pikku-ukon pää oli viime syksynä niin pieni, että tuskin olisin siihen saanut velourhattua mahtumaan, vaikka kuinka olisin yrittänyt. Kissa oli IN, koska HERRA Kissa muutti meille viime syksynä ja on nyt vienyt sekä talon parhaan paikan (kunnostamani nojatuolin) että minun hermonikin. Aiemmin meillä seikkaili tuo kilpailun koira.











Vierailin paikallisessa kangaskaupassa ja sieltä löytyi nämä aarteet. Simpukka tykkäsi kovasti Me&I:n kaivuripaidasta aikoinaan ja edelleen pyysi samanlaista paitaa itselleen. Tein nämä ja kyllä näitä on pidettykin! Nyt tytön paidassa on jo reikäkin, mutta aina ottaa sen vaan kaapista. Ajattelin, että lyhennän hihan Pikku-ukkoa vartten, pitkät resorit ovat ehkä hieman naiselliset? Velour riitti juuri näihin Hupsis -housuihin ja liiviin (joka ei koskaan päässyt käyttöön asti).


ValokuvaKirpparilta löysin pussillisen raitatrikoota, Nanson luultavasti. Niistä tietenkin jotain vaatetta Pikku-ukolle :) Harjoittelin applikaatiota, kuva yrittää esittää lego -palikkaa. Tukikangas applikaatiokuvan takana ja tiheämpi tikki olisivat pelastaneet paidan. Paita on malliltaan kiva, satulahihainen, joku Ottobren kaava. Koko tässä on 104, pieniä nämä Ottobren kaavat!



Valokuva
Vankikarkurin asussa on leikitelty raidoilla, kaikki saumat, myös keskellä! on ommeltu niin, että raidat alkavat eri kohdista. Housut olivat ihanat kesällä, kun ovat niin ohkaiset ja kevyet.


 



ValokuvaNosh Organicsin ihanasta, pehmeästä puuvillatrikoosta body, kokos 86/92. Kaava jostain SK:sta. Kangas otti väriä pesussa, mutta kloriittipesun jälkeen oli kuin uusi. Nyppääntyy  pesuissa enemmän kuin elastaania sisältävät kankaat, miinusta siitä. Kankaan ostopaikkaa en muista, joku nettikauppa kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti