sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Nyt iski idealla!

Näin Seinäjoen käsityömessuilla Neenuskan osastolla tätä Noshin koiratrikoota ja sain idea tehdä samanlaiset paidat lapsille. En tiedä mikä minuun on mennyt kun täytyy "samistella" nyt kovasti :). Ja yläosaa pukkaa, vaikka housujen tarve olisi suurempi...

Kankaan väri on kovin poikamainen, mutta jos joukkoon lisää väriä, muotoa, pituutta, yksityiskohtia, niin... saa neitimäisyyttäkin esiin! Simpukka ainakin tuumasi, että IHANA! Mekko on kokeiluversio, kaava on yhdistelmä hyväksihavaittua Suuren Käsityölehden paidan kaavaa 3/2007, koko 134 cm ja racerback mekon helmaa, taskut piirsin vapaalla kädellä. Tuo kanttaaminen ei ole koskaan minulla mitenkään onnistunut, mutta nyt olen tyytyväinen, paitsi, kaksoisneulan ommel purkaantuu, MIKSI?!


 NEITIkoira :)








Tavoistani poiketen toteutin suunnitelmani heti ja tein asuun sopivat leggarit, näissä kaavana Muotimuksujen leggarit, koko 128. Asuun sopivaksi leggarit tekee tietenkin kangas, sekä resorit lahkeissa ja koira-aplikaatio. Pallokangas Triteksiltä (jossa pitäisi päästä käymään...) resorit jostain...












Sovituskuvia en saanut, kun mallit eivät pysyneet paikoillaan. Ja ennen näitäkin kuvia täytyi molempien vaatteet vielä pestäkin, jäivät heti käyttöön. Mutta tässä tytön setti vielä kokonaisuudessaan:


Koska tyttö sai paidan sijasta mekon, ei kangas sitten riittänytkään pojan paitaan, vaikka tuo pikkuinen vielä onkin (kaava Ottobresta koko 104 cm, vastaa 92/98 cm). Joten, eikun inspiroitumaan, ja tällä kertaa se olikin helppoa. Itse asiassa tuossa toisessa paidassa olivat molemmat hihat ensin koirakangasta, mutta ei se oikein ollut mieleinen. Mieskin kannusti purkamaan ?! joten olihan se pakko tehdä uudestaan. Koska minulla oli nyt valmiiksi ommeltu ylimääräinen hiha, niin olihan nuukaliinin "pakko" tehdä se toinenkin paita. Varastoista löytyi samanlaatuista mustaa trikoota, joten applikointiharjoitteluksi meni. Tuo kaksi puoleinen liimaharso on kyllä kätevää, ennen olen applikoinut ilman tai yksipuoleisella.






Pikku-ukko "tarvitsi" tietenkin myös asuun sopivat housut, musta kangas paksua joustocollegea, eräästä tukkuliikkeestä löysin pienen palan, riitti juuri Hupsis-housuihin koossa 92. Näistä tuli kyllä IHANAT! Tässä koko Pikku-ukon setti, paidat myös takaa kuvattuna.



1 kommentti:

  1. Voi Tiina, miten taitava olet! Ei voi kuin ihailla tuotteitasi ja ideoitasi. Hauskoja yksityiskohtia tyylikkäästi toteutettuna.

    VastaaPoista