maanantai 30. syyskuuta 2013

Ompelumaratoonilta selvitty!

Kylläpä oli mukava ja rentouttava viikonloppu (vaikka nyt nukuttaakin). Meitähän oli mukavasti, sellainen viisi aktiivista + muutama vierailija. Päätettiin ottaa uusiksi, jotta muutkin halukkaat pääsisivät mukaan! Ja ompelumaratonhan tarkoittaa sitä, että ommellaan yhtäjaksoisesti pitkään! Meillä sitkeimmillä maratoonaus kesti lauantaina 12 tuntia ja sunnuntaina 10 tuntia, että hyvin jaksettiin!

Henkilökohtaisena tavoitteena oli kaavojen kokeilua lähinnä itselle ja muutaman lahjankin ompelu, tässä maratoonin tulokset:

Itselle tulikin ommeltua suunnitellun mukaisesti. Kauan haavelemani kaavat piirsin näihin housuihin hyviksi havaituista slimsweatjeanseista. Kangas on ostettu Triteksiltä.
Lapsille ompelin siili- kankaasta paidat, tarkoituksena samistella valokuvissa :) Näihinkin on kankaat valittu Triteksiltä, Simpukka valitsi Hemulin sekoittaessa pakkoja. Aika isot näistä tuli (134 ja 104), mutta menevät sitten keväälläkin.



Itselle ompelin tunikan, jota vähän muokkailin hupparista, ei istu raglanhiha haluamallani tavalla, ei. Kotona meinaan kuitenkin käyttää, sillä  tämä ruutuinen kangas on löytö Mummun kätköistä ja on todella mukavan pehmoista ja lämmintä! 












 
Raitainen kangas on Nanson hyvin laskeutuvaa trikoota, harmi ettei sitä ole enempää, sillä olisin halulnnut kankaasta itselleni samanlaisen paidan! Tästä tuli nimittäin liian lyhyt, toivottavasti käy Mummulle tai Siskolle. Nuo Ottobren kaavat eivät ole minulle vissiin niin sopivia kuin Suuren Käsityölehden.











Mutta, löytyihän NE kaavat! Näitä kaavoja muokkaamalla teen varmasti muitakin tunikoita/mekkoja. Jos saumurit ovat kuin naisia, niitä pitää hoivata ja kuunnella, niin kaavat ovat kuin miehiä: Mitä sitä parasta vaihtamaan <3



Musta velourinen tunika on muokattu SK:n tissiksestä, jättämällä kietaisuosa pois. Kuviollisen velourin Mummu on antanut aikoinaan vaippaompeluun, mutta olenkin jemmannut sitä, musta velour kestovaippakauppasta







Tähtimekon kaava SK-lehdestä myös, siitä jätetty kietaisuosan alta "paitaosa" pois. Trikoo edullisesti eräästä tukkuliikkeestä. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti